ginaargemir.com | Biografia
Música, teatre, art, literatura... són les passions de la cantant, compositora i escriptora catalana Gina Argemir
música en català, rock, música, cantant, Catalunya, Barcelona, escriptora, artista catalana, artista
16105
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16105,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

BIOGRAFIA

 

Em dic Gina. Vaig néixer als anys 70 en aquest país petit, Catalunya, i he donat uns quants tombs per la vida. Entre altres coses, composo, interpreto música i escric. És a dir que m’invento mons i vides. I com la majoria dels creadors del nostre país, em moc per l’escena independent. He autoeditat dos discos-EP, “Sutra” i “Roig”, i tres llibres, “La posibilidad”, “Poemari de l’amor antròpic” i “Desenamorarse es fácil, si sabes cómo” (aquest sota el pseudònim de Salma W. Ferrari).

 

Com a músic, en paral·lel a la meva aventura personal, he tingut la sort de col·laborar amb l’Enrique Bunbury (en el disc “Flamingos”, amb el nom artístic de Gina K) i amb el crític musical Luis Troquel (en el disc “De Benidorm a Benicàssim”, com a integrant de les Romogirls).

 

Com a escriptora, a més a més d’escriure obres de ficció, escric articles sobre economia crítica.

 

Des de molt jove, he passat la vida treballant (d’un munt de coses), estudiant i explorant diferents camps. Em vaig llicenciar en ciències econòmiques i empresarials, tinc la carrera de psicologia per acabar i també he estudiat música, teatre, dansa i art. Durant un temps vaig dedicar-me a l’esport d’alt rendiment, fent patinatge artístic sobre gel.

MANIFEST

 

Som d’un altre món.

L’art és el còmplice més radical que coneixem.

L’art és la porta cap a l’hedonisme transgressor davant la tria entre morir en vida o rebel·lar-se.

 

Vivim sempre somiant.

Rebel·lar-se abans de morir vol dir música i vol dir construir mons nous a partir del no-res o de la destrucció, mons on cada paraula escrita o silenciada ha estat viscuda.

 

Creiem en l’honestedat.

Sabem que inventem excuses i significats i que juguem i juguem i juguem per oblidar que no hi ha res més.

Davant una vida intensa, incerta i canviant, la música sempre ens espera. Ella és el nostre refugi passional. La música i la literatura són les amants que ens volen lliures.

I somiant, tot somiant, els nostres somnis i els nostres malsons són superats per la nostra realitat bèstia i adorable.